Damkonstruksjoner HydroCen

Studenter fikk oppleve vannkraft fra innsida

En gruppe på 31 masterstudenter fra NTNU ble tatt godt i mot da de besøkte fire ulike kraftstasjoner, og hovedkontoret til Trønderenergi. Målet var å se vannkraft i praksis, og lære av bransjen.

Tekst og foto: Wolf Ludwig Kuhn

Studentene er på femte året i studiene sivilingeniør, elkraftteknikk, og maskinteknikk, og jobber med prosjekter tilknyttet Norsk Vannkraftsenter (NVKS) and HydroCen.

Besøkte kraftstasjoner under bygging

Studentene reiste med buss, og fikk derfor besøke hele fire kraftstasjoner. To av dem er fortsatt under bygging. Ved Jølstra kraftstasjon fikk studentene se en kraftstasjon som er veldig tidlig i byggefasen, og Nedre Otto som er nesten ferdig men fortsatt ikke i drift.

De besøkte også Øyberget og Brattsett, to kraftstasjoner som har vært i drift i mange år. Studentene oppdaget at det likevel var flere ulikheter mellom kraftstasjonene som de kunne lære av. Blant annet sammenlignet de hvilke elementer som var forbedret i de nyere stasjonene, og hva som var veldig likt som i de eldre stasjonen.

Ved å se kraftstasjoner i ulike faser av sin levetid fikk studentene også reflektere over hvilke ulike valg som ble gjort for å tilpasse seg de naturlige forholdene i området.

HydroCen er et Forskningssenter for Miljøvennlig Energi og skal levere kunnskap og innovative løsninger til norsk vannkraftsektor

0 kommentarer på “Studenter fikk oppleve vannkraft fra innsida

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: