HydroCen Vannkraftkonstruksjoner

Det enkle er ofte det beste, men ikke alltid?

Doktorgradsstipendiat Lena Selen presenterer nye testmetoder for å finne ut hvordan bergarter endrer seg når de kommer i kontakt med vann.

Svelling av sleppemateriale i svakhetssoner og intakt berg er to ganske ulike sider av samme sak, som begge medfører problemer knyttet til stabilitet og kollaps av vanntunneler. Den store fellesnevneren er vann som reagerer med bergmateriale, men mekanismene er ikke alltid de samme. Kan vi da bruke samme testmetode når vi skal sjekke svellepotensialet til bergmaterialet vårt?

–  Det enkleste svaret er «ja», for da har vi èn metode å forholde oss til og vi får resultatene kjappest. Men er det enkleste alltid det beste?, sier Selen.

Her kan du se presentasjonen:


GodForskerMorgen er en serie av webinar i samarbeid mellom Multiconsult og HydroCen. Forskere fra HydroCen presenterer arbeidet sitt slik at industrien og andre interessenter kan få det siste innen relevant forskning rykende ferskt!

Se også:

Neste GodForskerMorgen:

HydroCen er et Forskningssenter for Miljøvennlig Energi og skal levere kunnskap og innovative løsninger til norsk vannkraftsektor

0 kommentarer på “Det enkle er ofte det beste, men ikke alltid?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: