Forskningsrådet HydroCen Uncategorized

Forskningsrådet sjekket inn

HydroCen fikk toppscore da Forskningsrådet denne uka var innom for å forsikre seg om at vi bruker pengene deres på best mulig måte. Forskningssentrene for Miljøvennlig Energi (FME) er prestisjeprosjekt både for partnere og Forskningsrådet og det er viktig for dem at alt er på stell.

Tone i Forskningsrådet

Tone Ibenholdt i Forskningsrådet fikk sett på turbin-modellene i Vannkraftlaboratoriet ved NTNU da hun denne uka var på såkalt «site visit» hos HydroCen.

—  Senteret virker veldig solid, det er etablert gode strukturer og har god synlighet, sier Tone Ibenholdt som er koordinator for FME-ene i Forskningsrådet.

Sammen med kollega Harald Rikheim fikk hun en gjennomgang av forskning, økonomi og organiseringa i HydroCen. Det kan man også lese mer om i årsrapporten som de fikk utlevert rett fra trykkeriet.

— Det første året er vi litt opptatt av at man skal sette av ressurser til administrasjon og kommunikasjon. Å få det på plass tidlig i senterets levetid, får man mye igjen for senere, sier Ibenholdt.

— Vitenskapelig kvalitet er viktig

— Vannkraften er så sentral for Norge, og jeg tror vi alle er veldig glade for at det er et FME som er dedikert til å forske på dette, sier hun.

Hun er veldig fornøyd med at HydroCen bygger videre på mye av forskninga som ble gjort i CEDREN, og at det er samarbeid mellom forskerne og industrien.

— Jeg syns det er bra at man har diskusjoner og at det blir litt temperatur når brukere og forskere møtes. Håper er jo at man da greier å utvikle det til noe positivt så alle lærer noe på å bryne seg litt mot hverandre, sier hun.

Hun presiserer også at den vitenskapelige kvaliteten er svært viktig for Forskningsrådet.

— Ofte snakker man mest om innovasjon, så jeg vil påpeke at det selvsagt er veldig viktig å ivareta den langsiktige forskningen. Vi forventer at det skal leveres på det vitenskapelige også, sier Ibenholdt.

Her kan du lese mer om forskningsprosjektene i HydroCen.

geruppebilde
Glade for god-ord: Representanter fra NTNU, NINA, SINTEF Energi, Energi Norge, Norsk Hydro (bransjerepresentant) er med i HydroCen og deltok på møtet med Forskningsrådet.

HydroCen er et Forskningssenter for Miljøvennlig Energi og skal levere kunnskap og innovative løsninger til norsk vannkraftsektor

0 kommentarer på “Forskningsrådet sjekket inn

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: