Senteret

NVE utfordrer forskerne

Direktørkollegiet i Norges vassdrags- og energidirektorat fikk en omvisning i Vassdragslaboratoriet og Vannkraftlaboratoriet ved NTNU 14. august, før møtet med HydroCen i anledning direktoratets ledersamling i Trondheim.
Direktørkollegiet i Norges vassdrags- og energidirektorat fikk en omvisning i Vassdragslaboratoriet og Vannkraftlaboratoriet ved NTNU 14. august, før møtet med HydroCen i anledning direktoratets ledersamling i Trondheim. Foto: Maren Agdestein

– Ta inn over dere at dere konkurrerer mot andre teknologier på en måte som dere aldri har gjort før, sier Per Sanderud, vassdrags- og energidirektør i NVE.

–  NVE er en spesielt viktig partner for oss, fastslo Hege Brende, senterleder for FME HydroCen, og pekte på at vannkraft er en forvaltningsbasert og reguleringsavhengig sektor.

– Det grunnleggende viktige for oss er at det er et livskraftig og levedyktig miljø rundt vannkraft, sa Sanderud under møtet med HydroCen. – Vannkraft kommer til å være en bærebjelke fremover, både verdimessig i kroner og øre og på miljøsiden.

Fremtidens konkurransefortrinn var et viktig samtaleemne, og det ble vist til at bransjen og utdanningsinstitusjonene har tatt grep for å utdanne flere teknologier for fremtida. HydroCen representerer et viktig kompetansemiljø for fremtidens vannkraftsektor.

– Fremtidens energisystemer krever at vannkraften evner å samspille, sier Sanderud. Og vi er veldig opptatt av at dere skal lykkes.

Tilstede fra NVE var: Per Sanderud, Vassdrags- og energidirektør, Kjetil Hillestad, kommunikasjonsdirektør, Karin Bugge, direktør for Administrasjonsavdelingen, Anne Vera Skrivarhaug, direktør for Energiavdelingen, Ove Flataker, direktør for Elmarkedstilsynet, Rune Flatby, direktør for Konsesjonsavdelingen, Morten Johnsrud, direktør for Hydrologisk avdeling, Ingunn Åsgard Bendiksen, direktør for Tilsyns- og beredskapsavdelingen, Atle Tostensen, Vassdrags- og energidirektørens stab, Berit Berger Rasmussen, Vassdrags- og energidirektørens stab. Anne Britt Leifseth, direktør for Skred- og vassdragsavdelingen var ikke til stede når bildet ble tatt. Tilstede fra HydroCen: Hege Brende, senterleder, Kari Haugan prosjektleder. Tilstede fra NTNU: professor Leif Lia, professor Ole Gunnar Dahlhaug, professor Arne Nysveen, professor Torbjørn Nielsen. Foto: Maren Agdestein
Tilstede fra NVE var: Per Sanderud, Vassdrags- og energidirektør, Kjetil Hillestad, kommunikasjonsdirektør, Karin Bugge, direktør for Administrasjonsavdelingen, Anne Vera Skrivarhaug, direktør for Energiavdelingen, Ove Flataker, direktør for Elmarkedstilsynet, Rune Flatby, direktør for Konsesjonsavdelingen, Morten Johnsrud, direktør for Hydrologisk avdeling, Ingunn Åsgard Bendiksen, direktør for Tilsyns- og beredskapsavdelingen, Atle Tostensen, Vassdrags- og energidirektørens stab, Berit Berger Rasmussen, Vassdrags- og energidirektørens stab. Anne Britt Leifseth, direktør for Skred- og vassdragsavdelingen var ikke til stede når bildet ble tatt. Tilstede fra HydroCen: Hege Brende, senterleder, Kari Haugan prosjektleder. Tilstede fra NTNU: professor Leif Lia, professor Ole Gunnar Dahlhaug, professor Arne Nysveen, professor Torbjørn Nielsen. Foto: Maren Agdestein

HydroCen er et Forskningssenter for Miljøvennlig Energi og skal levere kunnskap og innovative løsninger til norsk vannkraftsektor

0 kommentarer på “NVE utfordrer forskerne

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: